SUPERDEMOCRATIE - De Senaat der Dingen


Drie cultuurinstellingen gaan in oktober tijdens de tentoonstelling SUPERDEMOCRATIE in dialoog met de Belgische Senaat. BPS22 in Charleroi, BOZAR in Brussel en M HKA in Antwerpen geven de actuele problematiek van de Senaat een culturele dimensie.

1.10.2017 - 31.10.2017

Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK

Genezen Worden van de Realiteit, 2007
Film , 00:07:57
computer animation

"In 2001 ben ik spontaan begonnen met de voorbereiding van een animatiefilm, opgedragen aan Kom op Tegen Kanker. Ik heb dat nooit opgestuurd omdat ik niet wist waar ik dit naartoe moest sturen, omdat ik ineens bedacht dat men daar bij de organisatie waarschijnlijk niet echt zat te wachten op steun in deze zin. Ik ben toen dan ook gestopt met de verdere afwerking.

Ik had als uitgangspunt een tekening genomen die ik enkele jaren tevoren, in 1994, aan de Belgische kust maakte. De basis is een kasteel-villa vanop het strand getekend. 3 grote trappen leiden ernaartoe, wolken drijven achterdoor. Op de 1 of andere manier inspireerde me dit om 2 vliegende figuren voor en naast dat huis te laten evolueren. Met ijle klank erachteraan. 

Dit huis vertegenwoordigt voor mij een geluksgevoel dat moeilijk te bereiken is, maar dat de potentie heeft, om in al zijn variaties en mogelijkheden een belofte na te komen."

− AMVK


Sound: “Time is reallly good” by AMVK, 2006

Post-productie: Danny Devos

Producer: Club Moral