SUPERDEMOCRATIE - De Senaat der Dingen


Drie cultuurinstellingen gaan in oktober tijdens de tentoonstelling SUPERDEMOCRATIE in dialoog met de Belgische Senaat. BPS22 in Charleroi, BOZAR in Brussel en M HKA in Antwerpen geven de actuele problematiek van de Senaat een culturele dimensie.

1.10.2017 - 31.10.2017

Anne-Mie Van Kerckhoven

1995 96 eroticised concepts headnurse (c)image: AMVK
96 geƫrotiseerde concepten (96 eroticised concepts), 1998-2000
, dimensions variable
digital images

"Naar aanleiding van een cultureel undercoverproject in Brugse burgerhuizen kreeg ik een plaats toegewezen in het Gezellekwartier, waar dichter-priester Guido Gezelle leefde in de 19e eeuw. Het huis stamde uit de 14e of 15e eeuw en had een groot venster in de voorgevel, zoals een etalage in een rosse buurt.

Ik wist uit mijn schooltijd nog dat Gezelle een hekel had aan vrouwen en dat hij voor hem interessante woorden bijhield via een fichesysteem. Gedurende 96 dagen stuurde ik per fax de combinatie van een blote vrouw uit mijn databank en een woord of begrip uit de thermodynamica of artificiële intelligentie.

Die buurt had het nodig om meer vrouwvriendelijkheid aan de dag te leggen. Ik heb altijd een intrinsieke connectie gevoeld tussen het gebruik of misbruik van beelden van vrouwen in de massamedia en wat er verkeerd loopt in de maatschappij."

− AMVK