SUPERDEMOCRATIE - De Senaat der Dingen


Drie cultuurinstellingen gaan in oktober tijdens de tentoonstelling SUPERDEMOCRATIE in dialoog met de Belgische Senaat. BPS22 in Charleroi, BOZAR in Brussel en M HKA in Antwerpen geven de actuele problematiek van de Senaat een culturele dimensie.

1.10.2017 - 31.10.2017

Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK

2018 amvk photo m hkacc 87 (c)image: AMVK
De 4 jaargetijden in Noorwegen, 1994
, 50 x 50 cm
acrylic on cardboard

"Was een deel van mijn eindwerk voor grafische vormgeving in 1974. Ik maakte een achtergrondtekening van een stadje in Noorwegen met wolken waarin een soort engel of godin de tijd spint. Voor elk jaargetijde voorzag ik een doorschijnende plexiglasplaat met aangepaste kleurwisselingen en gewassen.

Als klein kind al liep ik heel graag door de plasticafdeling van de Grand Bazar op de Antwerpse Groenplaats. Al die replica’s van voorwerpen in stralende kleurgamma’s betoverden mij. Er was ook mijn meest artistieke en heel mooie tante die in de jaren 50 haar kamer in het ouderlijke huis aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout helemaal met doorschijnend plastic aankleedde, dat heeft een grote indruk op mij gemaakt.

Ik heb lang sprookjes gelezen, en vond in de Noorse sagen en legenden een intrigerend alternatief voor de Bijbel en ontstaansgeschiedenis met Adam en Eva."

− AMVK