SUPERDEMOCRATIE - De Senaat der Dingen


Drie cultuurinstellingen gaan in oktober tijdens de tentoonstelling SUPERDEMOCRATIE in dialoog met de Belgische Senaat. BPS22 in Charleroi, BOZAR in Brussel en M HKA in Antwerpen geven de actuele problematiek van de Senaat een culturele dimensie.

1.10.2017 - 31.10.2017

Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK

Centaur nonnen (c)image: AMVK
De Mens in het Dier, 1985
, dimensions variable
acrylic and felt tip on Plexiglas

"De installatie De mens in het dier, die ik voor in het ICC op de Antwerpse Meir maakte, werd in een uitgebreidere versie getoond in de VMHK in Gent. Ik heb die ruimte volgestouwd met nog nieuwer werk en voegde aan de titel Een kwestie van hormonen toe.

Achteraf gezien was het allemaal bijeen misschien wat overweldigend en onuitstaanbaar, maar op dat moment was ik niet geïnteresseerd in enige esthetische presentatie van mijn werk. Wat ik binnen deze bepaalde periode gemaakt had wilde ik allemaal samen tonen, omdat mijn vader net gestorven was. Ik wilde laten zien hoe het er binnen mijn hoofd aan toe ging, het moest getoond worden, als een overload aan visuele informatie.

Curator Jan Hoet haatte de tentoonstelling, maakte heel veel kabaal en liep daar “Schande!” te roepen, ik was compleet gechoqueerd. Vier jaren later begon hij mijn werk beter te vinden. Van deze werkjes werden multiples gemaakt voor de Vrienden van het museum."

− AMVK