SUPERDEMOCRATIE - De Senaat der Dingen


Drie cultuurinstellingen gaan in oktober tijdens de tentoonstelling SUPERDEMOCRATIE in dialoog met de Belgische Senaat. BPS22 in Charleroi, BOZAR in Brussel en M HKA in Antwerpen geven de actuele problematiek van de Senaat een culturele dimensie.

1.10.2017 - 31.10.2017

Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK

20140000c kl (c)image: AMVK
, 14 x (100 x 150 cm)
casein paint, acryl paint and spay paint on digital prints, mounted on wooden board with glue and metal screws

"Een reeks collages waarvan de uitwerking geïnspireerd is door het impressionistische muziekstuk La Fontaine d’Aréthuse van Karol Szymanowski uit 1915. Als basisbeelden nam ik bladspiegels van het tijdschrift Playgirl uit 1958, die gescand worden en laag na laag worden opgehoogd, gespiegeld en vermenigvuldigd. In de werken komen teksten voor uit het boek Rhythmanalysis van Henri Lefebvre, uit 1992, samen met stukken uit mijn eerste tekst op computer uit 1980.

De titels van de collages zijn de titels van hoofdstukken uit Le Miroir des âmes simples et anéanties et qui seulement demeurent en vouloir et désir d’amour (De spiegel van de eenvoudige zielen) van Marguerite Porete, de 13e-eeuwe mystica. Toen ik de inleiding van dat boek las, dacht ik: Dat ben ik, ik ben de reïncarnatie van die vrouw, haar geschriften zijn ook een seks- en Technologieproject, zoals mijn HeadNurse-project."

− AMVK