SUPERDEMOCRATIE - De Senaat der Dingen


Drie cultuurinstellingen gaan in oktober tijdens de tentoonstelling SUPERDEMOCRATIE in dialoog met de Belgische Senaat. BPS22 in Charleroi, BOZAR in Brussel en M HKA in Antwerpen geven de actuele problematiek van de Senaat een culturele dimensie.

1.10.2017 - 31.10.2017

Anne-Mie Van Kerckhoven / AMVK

20000000d kl (c)image: AMVK
Prober met filosofen: Leibnitz 2, 2000
Mixed Media , 42 x 29.7 cm
computer print on plexiglas and pvc, with magnetic back

"Deze werken maken deel uit van het hele proces rond Morele herbewapening, een seks-en-technologie-project, met als ondertitel Veerkracht thuis!

Als HeadNurse nam ik 96 vrouwenbeelden uit mijn databank en verbond ze met woorden uit teksten over mogelijkheden tot interne zelforganisatie, over thermodynamica en kennisrepresentatie, over orde in systemen in een staat van onevenwicht, over connectionistische netwerken en over de weergave van concepten en associaties in het algemeen. Door middel van een systematisch gebruik en hergebruik van afbeeldingen van vrouwen, vanaf de eerste naaktbladen tot aan de seksuele revolutie, activeerde ik een alchemistisch proces in vijf stappen. Vertrekkend vanuit denkers in de barok, tot bij Nietzsche. Als HeadNurse ben ik zowel de assistente van Nietzsche als de vrouwelijke tegenhanger van Big Brother."

− AMVK